sreda, 2. oktober 2013

Recepti za dobro slovenščino


























Za dobro slovenščino potrebujemo:
  • 25 kilogramov učbenikov,
  • 1 litrov znanja,
  • kupček besed,
  • kozarec spomina (uma),
  • steklenica limonade za svežost,
  • veliko prijateljev iz Slovenije,
  • 37 tablic čokolade,
  • zaboj slovarjev in knjigo,
  • ščepec entuziazma,
  • veliko sprehajanja, izletov in žura,
  • vsak dan obiskovanje muzejev in galerij,
  • kupček kart (slike in imena kako se nazivajo stvari).

Mihaela Takova


Za dobro slovenščino potrebujemo:
  • sto kil potrpežljivosti
  • tri pakete tobaka
  • petnajst litrov vina
  • dobre sive celice (tri kilograme dobrih sivih celic)
  • dvesto litrov časa
  • trinajst kozarcev dobre učiteljice
  • eno škatlo jajc
  • štiri tablice čokolade (ena tablica je za učiteljico)
  • tisoč zabojev sreče
  • pet šopkov češkega jezika
  • dva zavitka razumevanja
  • pet Slovenk
  • trinajst noči na Metelkovi
  • šest kil sirovega bureka
  • eno rdeče ali zeleno kolo

Navodila:
Sto kil potrpežljivosti pomešamo s tremi paketi tobaka in petnajstimi litri vina. Dodamo tri kilograme dobrih sivih celic, dvesto litrov časa, trinajst kozarcev dobre učiteljice. Jajca razžvrkljamo in dodamo navedenim sestavinam, da jih povežemo. Sestavine zlijemo v pekač in jih damo peč v pečico na 220°C.

Ko je slovenščina spečena, zlijemo na njo štiri tablice stopljene čokolade, tisoč zabojev sreče, pet šopkov češkega jezika, dva zavitka razumevanja. Vse to nesemo petim Slovenkam, s katerimi preživimo trinajst noči na Metelkovi. V tem času pojemo šest kil sirovega bureka in se z rdečim in zelenim kolesom odpeljemo k meni domov, kjer se dolgo v noč pogovarjamo.

Petr Svoboda


Za dobro slovenščino potrebujemo:
  • 5 kg slovnice,
  • 5 kg besed,
  • veliko slovenskih prijateljev,
  • 2 košarici motivacij,
  • 1 kupček vztrajnosti,
  • 1 liter kreativnosti,
  • 1 šopek ljubezni za jezik,
  • 2 steklenici zgovornosti,
  • ščepec trme.

In nekaj tablic čokolade, ko misliš, da nikoli boš dobro govoril slovensko ...

Ina Kordts

Ni komentarjev:

Objavite komentar